Egészség hírek minden héten a postaládájába

Törődjön a szeme egészségével természetes módon

Amikor a legtöbb ember a szeme egészségére gondol, az első dolog, ami eszükbe jut, hogy kell-e szemüveget viselniük vagy sem. Bár a látás a szem egészségéhez tartozik, nagyon sok egyéb dolog is van, ami miatt aggódnia kell. Például 56 féle különböző rendellenesség van, ami ronthatja a szemét, ez a szürkehályogtól a szem migrénig bármi lehet. Szerencsére sok természetes módja van, hogy megőrizze szeme egészségét.

 

Tápanyagok a szemnek

 

Három ismert tápanyag van, amik rendkívül fontosak a szem egészségéhez: lutein, zeaxatin és mezo-zeaxatin. Ezen tápanyagok mindegyike antioxidánsként szolgál, ami segít megvédeni szemét a szabadgyökök károsító hatásaitól. A szabadgyökök a sérülések, betegségek és halálok legfőbb alapjai.

 

Az antioxidáns az egyetlen, amivel harcolhatunk a szabadgyökök ellen, szóval jó dolog, hogy ez a három tápanyag természesetes módon megtalálható az emberi szemben. De mi történik, amikor valami megszakítja a folyamatot? Sajnálatos módon egy hosszú listát eredményez az egészségügyi problémákról, amik a végén vaksághoz is vezethetnek.

 

Ahelyett, hogy hátradőlne és hagyná, hogy mindez megtörténjen, lehet megelőző és szedhet kiegészítőket. A jó hír az, hogy lutein és zeaxatin kiegészítőket könnyű találni. Kutatások kimutatták, hogy ezeknek a kiegészítőknek a nagy része mezo-zeaxatint is tartalmaz, habár ez a címkén általában nem szerepel. Valójában úgy tűnik, hogy ez a közelmúltban felfedezett szem tápanyag természetes mellékterméke a luteinnek és a zeaxatinnak.

 

Természetesen ez nem mentesíti a kiegészítő gyártókat azalól a kötelességük alól, hogy jelezzék van-e mezo-zeaxatin a termékükben vagy sem. Mindazonáltal hanyagságuk nem csökkenti a természetes hatóanyagokat, amit szeme mindhárom tápanyagból megkap. Ezen kiegészítők mellett bölcs dolog növelni más, természetesen előforduló antioxidánsok bevitelét is, beleértve az E- és C-vitamint és a béta-karotint is.

 

Élelmiszerforrások

 

Sok élelmiszer van, ami tartalmaz antioxidánst. A sárgarépa talán a legismertebb forrás ami segít a szem egészségének megtartásában, hiszen béta-karotinban rendkívül gazdag. Habár hiba lenne azt gondolni, hogy a sárgarépa az elsődleges forrás. Nyugodtan fordulhat a narancshoz, paradicsomhoz, édesburgonyához vagy a sötét bogyókhoz a szükséges vitamin-mixért. És ez csak néhány a legjobb ételek közül, amik segíthetnek szeme egészségének megőrzésében.

 

 

További szem egészség tippek

 

Ha dohányos és aggódik a szeme egészségéért, itt az ideje megfontolni a leszokást. Sajnos a dohányos embereknél nagyobb a makula degeneráció, a látóideg-károsodás és a szürkehályog kialakulásának kockázata. Ha most elkezd tartózkodni a dohánytermékektől, az esélye ezeknek a szem egészség komplikációknak szinte egyenlő lesz a nullával.

 

További egyszerű lépés, amit tehet szeme egészségének védelmében, hogy mindig visel napszemüveget a napsütéses napok során és tisztán tartja számítógépe képernyőjét annyira, amennyire lehetséges. Ha számítógép előtt dolgozik, 20 percenként tartson 20 másodperces szünetet, amikor becsukja a szemét.

 

A megfelelő tápanyagokat ezekkel az egyszerű tippekkel kombinálva megőrizheti szeme egészségét egy életen át. Ha már most küzd a fényérzékenységgel vagy a látásvesztéssel, természetes látásképzéssel és egyéb szemgyakorlatokkal újra képes lehet természetes úton visszaszerezni szeme egészségét. Biztosan jobb ez a módszer, mint a műtét, ami komoly kockázattal jár és gyakran a páciensnek továbbra is szemüvegre van szüksége. Mint mindig, a természetes út most is jobb!

 

Forrás: Natural News Blogs